Sunt o mulțime de lucruri legate de bani pe care le poți controla (bugetarea, cheltuielile, economisirea, investițiile), din păcate nu poți să controlezi totul și sunt o mulțime factori care au un impact asupra eficienței cu care îți atingi obiectivele financiare.

Dacă ești tânăr adult, e posibil să ți se pară că totul este impotriva ta, ai intrat pe piața forței de muncă atunci când șomajul era la nivele record ai luat credite atunci când dobânzile erau dintre cele mai mari, totuși singurul element care este în favoarea ta este timpul - încă ai suficient timp pentru a planifica etapele importante (cumpărarea unei case, pensionarea).

Iată câteva lucruri pe care le poți face pentru a obține cât mai multe beneficii pentru viitorul tău financiar.

1. Fii perseverentă

Dacă e ceva ce tineri au învățat din circumstanțele financiare nu așa de bune pe care le-au trăit la începutul vieții adulte este că e aproape imposibil să prevezi ce se va întâmpla în economie. Pentru a avea un fond de urgență și pentru a te asigura că planifici bine pentru viitor, economisește o parte din venit în fiecare lună. Având timpul de partea ta aceasta investiție îți va aduce beneficii substanțiale la final.

2. Încearcă înainte să cumperi

Poți avea impresia că a avea o casă este cea mai bună obțiune și te grăbești să-ți indeplinești această dorință. Mulți tineri porprietari descoperă după ce au achiziționat o casă că spațiul nu este chiar ce și-au dorit - zona nu e așa bună, calitatea construcției nu e grozavă, casa e prea mare sau perea mică, nu vroiau un apartament ci o casă etc. Atunci când știi că timpul e de partea ta, vei lua în considerare toate elementele înainte de a achiziționa o casă. Același lucru se aplică pentru toate achizitiile mari, nu e nevoie să te grăbești în luarea deciziilor pentru investiții majore.

3. Nu uita să iei în considerare cheltuielile ocazionale importante

Bugetarea nu e complicată atâta timp cât iei în considerare ce deți și ce datorezi. Aici trebuie să ai in vedere și cheltuielile ocazionale, dar substanțiale, cum sunt cadourile de nuntă sau vacanțele. Echilibrează aceste cheltuieli prin reducerea cheltuielilor în alta parte în luna respectivă, sau include un fond pentru cheltuieli ocazionale în bugetul lunar.

4. Nu ignora faptul că ai datorii

Ai credite de nevoi personale sau te chinui să plătești ratele pe cardul de credit, ar putea fi mai simplu să nu te gândești dar nu te va ajuta la nimic. Prioritizează să-ți plătești datoriile începând cu cele pe termen scurt care au rata dobânzii cea mai mare. Cu cât rezolvi mai repede aceste probleme cu atât mai repede vei putea să te gândești la economii și investiții.

Întotdeauna există sperantă pentru finanțele tale, nu lăsa ca trecutul să te distragă de la viitor. Luând decizii înțelepte de economisire și investiții îți vei construi viața pe care ți-o dorești.


ARTICOLE SIMILARE