Aluat dospit

Crocant si rapid de facut este potrivit pentru pizza.

Aluat dospit
Preparare: | Coacere: | Timp total: | Portii: 1
Valori nutritionale portie - Calorii: 432 | Carbohidrati: 78 g | Proteine: 11 g | Grasimi: 8 g

Ingrediente


400 g faina
30 g drojdie
250 ml apa calduta
1 lingura zahar
1 lingurita sare
2 linguri ulei

Instructiuni


1. Din faina, drojdie, apa, sare, zahar si ulei se framanta un aluat, care se pune apoi la cald si se lasa la dospit timp de 30 minute.

2. Se face din aluat o painisoara mai mare sau patru mai mici. Se face o taietura in forma de cruce pe aceasta se presara cu faina si se pune dinou la dospit timp de jumatate de ora.

3. Se incalzeste cuptorul la 220oC. Se framanta bine inca odata si se intinde in forma dorita. Se unge bine o tava sau o forma, se pune aluatul intins.

4. Se lasa la cuptor timp de 20 - 25 minute.


Votează:
1 1 1 1 1