Batoane de cereale

Daca îți plac batoanele de cereale, dar le vrei fără aditivi din cele comerciale, ți le poți face singură rapid, usor și chiar mai ieftin. Batoanele sunt suficient de tari ca să își păstreze forma în geantă sau în ghiozdan pentru a fi o gustare sănătoasă pe parcursul zilei.

Preparare: | Coacere: | Timp total: | Porții: 18 bucăți
Valori nutriționale pe porție - Calorii: 230 kcal | Carbohidrați: 38 g | Proteine: 6 g | Grăsimi: 7 g

Ingrediente


3 1/4 căni fulgi de ovăz
3/4 căni orez expandat
2/3 căni făină de ovăz
3 linguri zahăr brun
3/4 linguriță bicarbonat de sodiu
3/4 linguriță sare
2/3 cană miere
1/3 cană ulei de cocos topit
2 linguri sirop de arțar

Instrucțiuni


1. Preîncălzește cuptorul al 180oC. Pune hârtie de copt într-o tava de 30 x 40 cm, nu e nici o problemă dacă tava ta este mai mică dar batoanele vor ieși mai puține și mai groase.

2. Într-un castron mare amestecă ingredientele uscate: cerealele, făina, bicarbonatul și sarea. Într-un castron mai mic amestecă: mierea, uleiul de cocos topit și siropul de arțar. Toarnă ingredientele umede peste cele uscate și amestecă bine.

3. Transfera amestecul în tavă și presează-l bine într-un strat uniform. Pune tava în cuptor timp de 20-25 minute până când sunt auri deasupra.

4. Scoate tava din cuptor și presează-le viguros încă odată folosind o lingură, cu cât le presezi mai bine acum cu atât își vor menține mai bine forma în geantă. Lasă compoziția să se răcească în tavă 15 minute.

5. Taie compoziția în formă de batoane și lasă-le să se mai răcească încă 15 minute. Se păstrează într-un recipient închis.


Votează:
4 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (2 Votes)

Tags: mic dejun, gustare, ovăz, orez, făină ovăz, miere, sirop de arțar, zahăr brun