Batoane de cereale

Daca iti plac batoanele de cereale, dar le vrei fara aditivi artificiali din cele comerciale, acesta sunt o varianta rapida, usor de preparat si chiar mai ieftina. Batoanele sunt suficient de tari ca sa isi pastreze forma in geanta.

Preparare: | Coacere: | Timp total: | Portii: 18
Valori nutritionale portie - Calorii: 230 kcal | Carbohidrati: 38 g | Proteine: 6 g | Grasimi: 7 g

Ingrediente


3 1/4 cani fulgi de ovaz
3/4 cani orez expandat
2/3 cani faina de ovaz
3 linguri zahar brun
3/4 lingurita bicarbonat de sodiu
3/4 lingurita sare
2/3 cana miere
1/3 cana ulei de cocos topit
2 linguri sirop de artar

Instructiuni


1. Preincalzeste cuptorul al 180oC. Pune hartie de copt intr-o tava de 30x40cm, daca tava este mai mica vor iesi mai groase.

2. Intr-un castron mare amesteca ingredientele uscate: cerealele, faina, bicarbonatul si sarea. Intr-un alt recipient amesteca: mierea, uleiul de cocos topit si siropul de artar. Toarna ingredientele umede peste cereale si amesteca bine.

3. Transfera amestecul in tava si preseaza-l bine intr-un strat uniform. Se da la cuptor timp de 20-25 minute pana cand sunt auri deasupra.

4. Scoate tava din cuptor si mai preseaza-le odata folosind de exemplu fundul unei tigai mici. Lasa compozitia sa se raceasca in tava 15 minute.

5. Taie compozitia in forma de batoane si lasa-le sa se mai raceasca inca 15 minute. Se pastreaza intr-un recipient inchis.

Distribuie:
Imi place:

Voteaza:
5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Tags: mic dejun, gustare, cereale, ovaz