Brioșe cu ardei

Brioșe potrivite pentru micul dejun sau pentru a le lua la pachet, cu ardei, porumb și lapte bătut.

Brioșe cu Ardei Preparare: | Coacere: | Timp total: | Porții: 12
Valori nutriționale porție - Calorii: 177 kcal | Carbohidrați: 14 g | Proteine: 3 g | Grăsimi: 8 g

Ingrediente


1/2 cană de pătrunjel tocat
1 ardei gras roșu
1/2 cană porumb boabe din conservă
100 g făină
175 g mălai
2 lingurițe praf de copt
1/2 linguriță de sare
50 g unt topit
1 ou
250 ml lapte bătut

Instrucțiuni


1. Preîncălzește cuptorul pana la temperatura de 200oC.

2. Ia câte doua hârtii de brioșe, înțeapă-le și așează-le în fiecare cuib din tavă.

3. Taie ardeiul cubulețe. Scurge boabele de porumb de lichidul din conservă.

4. Amesteca într-un castron ingredientele uscate: făina, mălaiul, praful de copt și sarea .

5. Freacă untul topit (și răcit) cu oul pana când obții o cremă omogenă, apoi se încorporează laptele bătut. Adaugă pătrunjelul tocat, ardeiul și boabele de porumb

6. Toarnă compoziția obținută peste amestecul de faina, omogenizează, apoi pune aluatul obținut în formele de brioșe

7. Pune tava in cuptor si lasa-le sa se coaca timp de 20-25 minute.


Votează:
5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Tags: brioșe, mic dejun, gustare