Pate din ficat de pui

Nici un pate nu poate fi mai bun decat cel facut de tine acasa. Pentru un pate delicios ai nevoie de doar patru ingrediente (ficat, ceapa, unt si putin vin) si putina rabdare. Il poti pastra in frigider pana la 3 zile intr-un recipient de plastic inchis ermetic.

Pate din ficat de pui
Preparare: | Coacere: | Timp total: | Portii: 12
Valori nutritionale portie - Calorii: 122 | Carbohidrati: 5 g | Proteine: 12 g | Grasimi: 6 g

Ingrediente


30g unt
2 cepe
800g ficat de pui
1/3 cana de vin alb demisec
1 legatura de usturoi verde (optional)
sare, piper

Instructiuni


1. Intr-o tigaie topeste 3 linguri de unt la foc mediu. Caleste ceapa tocata marunt aproximativ 5 minute.

2. Adauga ficatul de pui bine curatat (indeparteaza venele mari), sarea si piperul si frige arpoximativ 7 minute. Adauga vinul si apoi se lasa sa scada la jumatate.

3. Spala si se toaca usturoiul (nu e nevie sa fie foarte marunt).

4. Pune compozitia in robotul de bucatarie impreuna cu usturiul si restul de unt si paseaza-le bine.

5. Pune in cutii de plastic si lasa la frigider cel putin 1 ora.


Votează:
1 1 1 1 1

Tags: mic dejun, gustare