Paine fara gluten cu rozmarin si usturoi
Aceasta reteta este ideala pentru cei care sunt alegici sau au intoleranta la gluten si drojdie. Painea se poate pastra intr-o cutie inchisa timp de 3-4 zile.

Ingrediente
2 1/2 cani faina fara gluten
1 lingura guma de xanthan (nu o folosi daca faina deja o include)
1 1/2 lingurite praf de copt
1 lingurita sare
1 lingura ulei de masline
2 oua
1/4 cana lapte caldut
1/2 cana de apa calduta
1 lingura de rozmarin proaspat tocat
2 catei de usturoi zdrobiti
Instructiuni
1. Preincalzeste cuptorul la 220oC si pregateste o tava cu hartie de copt.
2. Pune faina, guma de xanthan, praful de copt si sarea intr-un castron pentru mixer si amesteca-le bine. Adauga uleiul ouale, rozmarinul, usturoiul si laptele si amesteca cu mixerul pana cand devine o pasta omogena. Adauga apa si mai amesteca la viteza medie 2 -3 minute. Textura aluatului trebuie sa fie lipicioas si chiar moale, daca mai este nevoie mai adauga apa.
3. Fa din aluat 6 mingii si aseaza-le in tava. Cu mana uda turteste fiecare minge pana cand devine un disc de 8-10 cm diametru. Lasa marginile putin mai groase decat centrul.
4. Pune tava in cuptor si las-o timp de 8 minute. Scoate tava intoarce painile si mai lasa la copt inca 8 minute.
5. Scoate painea si la-o sa se raceasca.
Votează: