Brioșe cu cacao

Brioșe pufoase cu cacao, ușor de făcut chiar și pentru începători, perfecte pentru micul dejun, ca gustare între mese sau ca desert. Poți adăuga în ele stafide sau dacă vrei să fie și mai dulci poți adăuga cipsuri de ciocolată.

Brioșe cu Cacao
Preparare: | Coacere: | Timp total: | Porții: 12
Valori nutritionale portie - Calorii: 166 kcal | Carbohidrați: 28 g | Proteine: 3 g | Grăsimi: 26 g

Ingrediente


1 cană de zahăr brun
1 cană făina
1/2 cană cacao
1/3 lingură de bicarbonat
1/2 linguriță praf de copt
1/2 linguriță sare
2 ouă
1/2 cană lapte bătut
1/2 cană apă
1/4 cană ulei de floarea soarelui (sau de porumb, sau cocos)
1/2 linguriță esență de vanilie (opțional)

Instrucțiuni


1. Preîncalzește cuptorul la 180oC. Pune hârtia pentru brioșe în forme.

2. Într-un castron mare amestecă toate ingredientele uscate: făina, zahărul, pudra de cacao, bicarbonatul, praful de copt și sarea.

3. Adaugă peste ingredientele uscate restul ingredientelor: laptele bătut, uleiul, apa și amestecă bine. Apoi adaugă ouăle și esența de vanilie și amestecă.

4. Umple 3/4 din formele de brioșe cu compoziție.

5. Lasă-le în cuptor 20-25 minute. Pentru a verifica dacă sunt făcute în interior înfige în mijlocul brioșei o scobitoare și dacă atunci când o scoți este curată (fără compoziție lipicioasă pe ea) atunci brioșele sunt gata.

6. Scoate brioșele din formă și lasă-le să se răcească.

Votează:
5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Tags: brioșe, mic dejun, gustare, desert, cacao, zahăr brun, făină, ouă, lapte bătut, ulei