Dulceață de căpșuni

Dulceață de căpșuni naturală ca cea preparată de bunica, fără conservanți, gelatine sau coloranți.

Dulceață de căpșuni
Preparare: | Fierbere: | Timp total: | Porții: 40
Valori nutriționale porție - Calorii: 53 kcal | Carbohidrați: 14 g | Proteine: 0 g | Grăsimi: 0 g

Ingrediente


500 g zahăr brun
250 ml apă
1 kg căpșuni
zeama de la 1 lămâie

Instrucțiuni


1. Într-o cratiță puțin adâncă pune apa și zahărul pe foc până când zahărul se topește.

2. Adaugă peste apa cu zahăr căpșunile tăiate jumătăți (sau sferturi dacă este cazul).

3. Lasă să fiarbă la foc mic amestecând continuu ca să nu se prindă.

4. La final adaugă zeama de lamâie.

5. Lasă să se răcorească puțin și apoi se pune în borcane când este relativ calda. Pune capacele peste borcane, închide-le foarte bine și lasă-le la răcit. Este important să se răcească cât se poate de încet.

Votează:
1 1 1 1 1

Tags: mic dejun, gustare, desert, zahăr brun, căpșuni, lămâie