Clatite cu dulceata

Clatitele sunt un desert usor de facut chiar daca sunt cu dulceata sau cu nutella intotdeauna ne aduc aminte de copilarie.

Clatite cu dulceata
Preparare: | Coacere: | Timp total: | Portii: 6
Valori nutritionale portie - Calorii: 178 kcal | Carbohidrati: 24 g | Proteine: 4 g | Grasimi: 7 g

Ingrediente


1 cana de faina
1 ou
1 pahar cu lapte
2 lingurite zahar
2 linguri ulei sau unt topit
sare
gem sau dulceata
ulei pt uns tigaia

Instructiuni


1. Amesteca intr-un castron faina, ouale, sarea, zaharul si laptele.

2. Amesteca cuompozitia cu mixerul pana cand se desfac toate cocoloasele, adauga untul topit sau uleiul. Compozitia trebuie sa fie ca o smantana subtire las-o sa se odihneasca 15 minute.

3. Pune o tigaie cu coada sa se incinga la foc potrivit. Pune putin ulei si se intinde pe toata suprafata tigaii, sterge excesul de ulei cu in servetel.

4. Toarna o jumatate de polonic de compozitie, miscand repede tigaia de coada ca sa acopere tot fundul. Clatitele trebuie sa fie cat mai subtiri. Cand incepe sa se rumeneasca pe o parte intoarce clatita pe cealalta parte aruncand clatita printr-o miscare rapida a tigaii sau folosind un cutit lat.

5. Fa pe rand toate clatitele punandu-le una peste alta intr-o farfurie. Din cand in cand amesteca compozitia din castron ca sa nu ramana pe fund prea groasa, in acest caz o poti subtia cu putin lapte.

6. Cand toate sunt gata se umplu pe rand cu gem sau dulceata.


Votează:
1 1 1 1 1

Tags: dulciuri, mic dejun, clătite