Fursecuri cu zahar

 Fursecuri delicioase cu vanilie sau scortisoara pe care le poti servi cu ceai sau ciocolata calda. Se pot pastra pana la 5 zile intr-o cutie metalica inchisa. Reteta este pentru aproximativ 25 de fursecuri, iar caloriile sunt calculate pe bucata.

Fursecuri cu zahar
Preparare: | Coacere:  | Timp total:  | Portii: 25 buc  
; Valori nutritionale portie - Calorii: 173 kcal | Carbohidrati: 32 g | Proteine: 3 g | Grasimi: 4 g

Ingrediente


4 cani de faina
1/2 lingurita de sare
1 lingutita praf de copt
125g unt la temperatura camerei
2 cani de zahar
2 oua mari
2 lingurite esenta de vanilie sau scortisoara

Instructiuni


1. Intr-un castron mare amesteca faina cu sarea si praful de copt.

2. Bate ouale, zaharul si untul cu mixerul.

3. Adauga peste crema de unt amestecul de faina si esenta de vanilie si amesteca la viteza redusa a mixerului pana cand se omogenizeaza. Impacheteaza aluatul in folie de plastic si pune-l in frigider pentru 30 minute.

4. Preincalzeste cuptorul la 160oC. Pe o suprafata cu faina intinde o foaie de aluat de apoximativ 3mm si taie-l in formele dorite. Pune fursecurile taiate in tava pe o foaie de copt apoi pune-le in frigider timp de 15 minute pana cand se intaresc. Scote-le din frigider si decoreaza-le daca vrei. Pune-le in cuptor si coace-le pana cand marginile incep sa devina maronii 8 -10minute.


Votează:
1 1 1 1 1

Tags: dulciuri, desert, fursecuri