Fursecuri inimioare

Inimioare dulci pntru Ziua Indragostitilor, sau pentru oricare alta ocazie in care simti dragostea plutind in aer.

 Fursecuri inimioare
Preparare: | Coacere: | Timp total: | Portii: 20 buc
Valori nutritionale portie - Calorii: 180 kcal | Carbohidrati: 22 g | Proteine: 2 g | Grasimi: 10 g

Ingrediente


2 cani faina CERNUTA
1/2 lingurita praf de copt
1/4 lingurita sare
1/2 cana unt nesarat moale
1 cana zahar pudra
1 ou
1 lingurita esenta de vanilie
colorant alimentar rosu gel
crema pentru fursecuri

Instructiuni


1. Amesteca intr-un castron faina cernuta cu praful de copt si sarea.

2. Amesteca cu mixerul la viteza medie untul cu zaharul pana cand devine pufos, aproximativ 3 minute. Adauga oul si esenta de vanilie. Redu viteza si adauga treptat amestecul de faina pana cand se incorporeaza. Scoate din mixer si framanta pana cand se formeaza aluatul.< p>

3. Imparte aluatul in 2-3 parti functie de cate nuante de roz vrei sa fie fursecurile, adauga colorantul alientar cate o picatura amestecand pana obtii culorile dorite. Cu cat pui mai multe picaturi de culoare cu atat mai intens va fi rosul.

4. Turteste fiecare bucata de aluat intr-un disc se infasoara in folie de plastic si se pune in frigider pana cand se intareste aproximativ o ora sau poate fi ladat si peste noapte. Inainte de a il intinde lasa-l 10 minute sa ajunga la temperatura camerei.

5. Incalzeste cuptorul la 165oC cu unul din gratare asezat in treimea inferioara si unul in treimea superioara.

6. Intinde fiecare bucata de aluat intre doua foi de copt tapetate cu faina, pana cand are o grosime de 6-7mm, se mai adauga faina ca aluatul sa nu se lipeasca. Se taie inimioare de diferite marimi avand grija sa fie in numar par.

7. Aseaza fursecuri de aceeasi dimensiune pe foaia de copt la o distanta de 1 cm, apoi pune-le in frigider pentru 15 minute.

8. Se coc pana cand sunt putin aurii 8 minute (3 cm diametru), 10 minute (5 cm diametru), 12 minute (7cm diametru), rotindu-le intre cele doua gratare la jumatatea timpului. Pune-le la racit pe gratar.

9. Pune crema pe spatele fursecurilor si fa-le senvis apasand usor.

Pot fi pastrate intr-un container inchis pana la o saptamana la temperatura camerei.


Votează:
1 1 1 1 1

Tags: dulciuri, desert, fursecuri