Negresa

Prajituri pufoase asa cum le facea bunica din faina, nuci, oua lapte unt si cacao. Foarte usor si rapid de preparat dar delicioasa. Mai poti reduce din calorii daca inlocuiesti faina cu nucile macinate si renunti la ciocolata de menaj.

Negresa
Preparare: | Coacere: | Timp total: | Portii: 32 bucati
Valori nutritionale bucata - Calorii: 139 | Carbohidrati: 18 g | Proteine: 2 g | Grasimi: 7 g

Ingrediente


400 g zahar
4 linguri cacao
150 g lapte
250 g unt
5 buc oua (albusurile separate de galbenusuri)
2 1/2 cani faina sau nuci macinate (sau 1 1/2 cani faina si 1 cana nuci macinate)
50 g ciocolata menaj (obtional)

Instructiuni


1. Intr-o cratita topeste untul la foc mic peste care adauga zahar, cacao si lapte. Amesteca bine si se lasa sa fiarba pana se ingroasa putin, aproximativ 3 minute.

2. Lasa compozitia sa se raceasca complet si pune deoparte 10 linguri pentru glazura.

3. Intr-un castron amesteca cele 5 galbenusuri cu faina sau nucile macinate si cu compozitia racita.

4. Cele 5 albusuri bat-le spuma si apoi incorporeaza-le in restul de ingrediente.

5. Toarna compozitia intr-o tava si pune-o in cuptorul preincalzit la 200oC timp de 30 minute.

6. Cand o scoti din cuptor toarna glazura (cele 10 linguri pastrate) in care ai adaugat ciocolata de menaj rasa.


Votează:
1 1 1 1 1

Tags: dulciuri, cacao, ciocolată