Prajitura cu mere si aluat gratar

O prajitura cu mere, scortisoara si gem de caise sau de prune usor de realizat dar laborioasa, pe care o poti imparti cu intreaga familie in serile racoroase de toamna.

Prajitura cu mere si aluat gratar
Preparare: | Coacere: | Timp total: | Portii: 6
Valori nutritionale portie - Calorii: 606 | Carbohidrati: 106 g | Proteine: 6 g | Grasimi: 19 g

Ingrediente


300 g faina
1 ou
250 g zahar
3 lingurite zahar vanilat
175 g unt
600 g mere
1/2 lingurita scortisoara
200 g biscuiti
100 g gem de caise sau de prune

Instructiuni


1. Cerne faina pe o suprafata de lucru, formeaza o adancitura si toarna oul. Presara zaharul (200g) si zaharul vanilat si adauga untul taiat felii subtiri. Formeaza rapid un aluat compact. Impacheteaza aluatul in folie alimentara si se lasa la frigider 60 minute.

2. Taie merele felii si scoate samburii. Pune feliile intr-ul castron si adauga peste ele zaharul (50g) si scortisoara.

3. Pune biscuitii intr-o punga, apoi zdrobeste-i cu un facalet pana cand sunt sfaramati bine. Presara biscuitii peste mere.

4. Incalzeste cuptorul la 180oC.

5. Intinde 2/3 dina aluat pe o suprafata infainata si aranjeaz-o de marimea formei de tarta.

6. Aseaza aluatul in tava lasand o margine peste forma. Aseaza feliile de mere pe aluat.

7. Intinde pe suprafata de lucru restul de aluat si taie fasii subtiri cu un cutit de aluat. Aseaza fasiile peste mere in forma unui gratar.

8. Pune prajitura in cuptor timp de 40 - 45 minute.

9. Scoate prajitura din cuptor si intinde gemul peste ea cand este inca calda.

Distribuie:
Imi place:

Voteaza:
1 1 1 1 1

Tags: desert, prăjitură, mere