Somon cu unt si usturoi

Somon la cuptor cu cartofi si aromat cu usturoi si patrunjel, usor de facut si nu lasa multe vase de spalat.

Continue Reading

Ratatouille

Cand vorbim de ratatouille ne gandim fara indoiala la bucataria franceza provencala. Pentru ratatoulle aveti nevoie de cele mai proaspete ingrediente (vinete, rosii, morcovi, dovlecei) si de ceva timp pentru a obtine savoarea si consistenta dorita.

Continue Reading

Risotto cu busuioc si rosii

Risotto cu busuioc si rosii poate fi atat o salata cat si un aperitiv sau o garnitura picanta. Orezul si cascavalul ii dau consistenta iar rosiile cerry, vinul si busuiocul fac ca aceasta mancare sa fie foarte aromata.

Continue Reading

Risotto cu ciuperci

Orezul cu ciuperci e usor si rapid de facut. Nu are foarte multe calorii si e vegetarian si e chiar ieftin.

Continue Reading

Rosii umplute

Rosii umplute cu orez si ardei, o mancare vegetariana usor de preparat, gustoasa si cu putine calorii.

Continue Reading

Paste cu rosii si rucola

Paste, rosii, rucola si masline o combinatie usoara si rapid de preparat.

Continue Reading

Paste cu sos de rosii si fasole cu lamaie

Asocierea neasteptata a pastelor cu fasolea face aceasta reteta inedita dar gustul deosebit e dat de sucul de lamaie si fulgii de ardei iute.

Continue Reading

Paste cu ton

Aceasta reteta ii contrazice pe cei carora le plac pastele dar cred ca sosurile sunt fie lipsite de gust fie greu de preparat.

Continue Reading

Paste provensale

O reteta de vara simpla si sanatoasa, o adaptare a unei retete clasice frantuzesti.

Continue Reading

Paste Ratatouille

O reteta de vara simpla si sanatoasa, o adaptare a unei retete clasice frantuzesti.

Continue Reading

Piccata de pui

Picatta sau piccata o vei gasi in majoritatea restaurantelor italiene in general preparata din carne de vitel dar si din peste sau carne de pui. Farmecul acestei retete clasice este sosul de lamaie, vin alb, unt si capere.

Continue Reading

Pizza cu bacon si salata

Pizza cu bacon, mozzarella, ceapa si salata este o alternativa rapida la retetele clasice si are un gust inedit.

Continue Reading

Pui cu brocoli

Aceasta reteta clasica de pui cu brocoli este plina de arome delicioase, nu are gluten si e gata in numai 15 minte.

Continue Reading

Pulpe de pui cu rozmarin si sos de rosii

Reteta usoara de pulpe de pui fragede la tigaie cu rozmarin si sos de rosii. Fileul de ansoa, caperele si vinul rosu ii dau acestei retete un gust aparte.

Continue Reading

Orez mexican

Orezul mexican se face usor intr-o singura cratita care este usor de curatat. Poti adauga orice legume vrei sau sa inlocuiesti ceapa, porumbul, mazarea sau morcovi.

Continue Reading

Orez cu ciuperci si cartofi nature in stil mexican

Este una dintre putinele mancaruri mexicane care nu este condimentata din belsug (daca vrei o poti condimenta cu cilli dupa gust)

Continue Reading

Orez brun in stil chinezesc

Daca iti place mancarea chinezeasca dar nu mai vrei sa o comanzi sau nu-ti plac o parte din ingrediente, poti incerca aceasta reteta simpla pe care o poti modifica dupa gustul tau.

Continue Reading

Lipii cu pui si legume

O reteta foarte usor de preparat cu piept de pui fiert, castravete, ceapa si un sos special impachetate intr-o lipie clasica sau de orez. Poti utiliza aceasta reteta si pentru mancarea la pachet fiind usor de ambalat, desi poate ar fi bine sa nu pui ceapa daca vrei sa o iei la birou.

Continue Reading

Lasagna cu legume

Reteta de lasagna cu legume si branza, cu destul de multe ingrediente (cioperci, ardei, doblecei, spanac) si putin mai complicat de facut, dar delicioasa si va fi indragita chiar si de cei mai mofturosi.

Continue Reading

Hamburger vegetarian

Acest hamburger desi este vegetarian este foarte consistent. Ingredientul principal este nautul dar gustul aparte este dat de curry si lime. Hamburgarii preformati pot fi usor congelatii si sa ii prajesti cand ai nevoie de o masa rapida.

Continue Reading

Gratin Provencal

Aceasta mancare rustica cu legume proaspete de vara: vinete, rosii, dovlecei si praz te duce cu gandul la satele traditionale din Franta.

Continue Reading

Gratin dupa o reteta italieneasca

Gratinul este o tehnica culinara foarte raspandita, in care ingredientele au deasupra o crusta aurie prin folosirea branzei. Gratinul cu brocoli, rosii si mozzarela e foarte usor de facut si savuros.

Continue Reading

Gratin cu ciuperci si cartofi

Gratinul este o tehnica culinara foarte raspandita, in care ingredientele au deasupra o crusta aurie prin folosirea branzei sau parmezanului. Gratinul cu cartofi si ciuperci este usor de facut dar este destul de consistent.

Continue Reading

Fasole mexicana cu pui

Fasolea si carnea de pui fac ca aceasta reteta sa fie consistenta dar usor de facut chiar si pentru incepatori. Poti inlocui pieptul de pui cu bucati din friptura de ieri pe care nu vrea nimeni sa o manance rece.

Continue Reading

Ciuperci umplute la cuptor

Ciupercile umplute cu spanac nu numai ca sunt o mancare usor de facut dar are si putine calorii. Pentru a fi o mancare vegetariana poti sa inlocuiesti untul cu orice ulei vegetal si branza cu tofu.

Continue Reading

Chiftele de naut

Chiftele vegetariene cu naut si ceapa verde, rapid de preparat si cu putine calorii. Le poti servi cu piure de cartofi si salata sau in loc de hamburger in sandvis.

Continue Reading

Chiftele de legume

Chiftele fara carne facute din legume, crema de branza si oua foarte usoare si pufoase, perfecte pentru zilele calduroase de vara.

Continue Reading

Cartofi noi crocanti

Cartofii noi sunt usor de preparat si ii poti servi si ca garnitura pentru gratar.

Continue Reading

Cartofi gratinati cu sunca si ardei

O reteta rapid de facut si foarte gustoasa desi are destul de multe calorii. Cartofii, ardeii si porumbul sunt inngredientele de baza dar sunca o poti inlocui cu piept de pui, carnati, salam, bucati de friptura ramase de la masa de ieri, chiar si soia sau o poti elimina complet.

Continue Reading

Carne de vita cu ciuperci si brocoli

O reteta inspirata din bucataria asiatica, cu numai patru ingrediente principale, fara gluten, usor si rapid de facut. Se poate servi ca atare, cu orez sau cu taitei de orez.

Continue Reading

Ardei umpluti

O interpretare vegetariana si moderna a retetei clasice pe care o facea bunica. Rosiile, morcovii, ciupercile, orezul si ardeii sunt ingrediente clasice iar sosul de soia ii da o nota moderna acestei retete.

Continue Reading