Ardei umpluți

O interpretare vegetariană și modernă a rețetei clasice pe care o făcea bunica. Roșiile, morcovii, ciupercile, orezul și ardeii sunt ingrediente clasice iar sosul de soia îi dă o notă modernă acestei rețete.

Rețetă Ardei Umpluți
Preparare: | Coacere:  | Timp total: | Porții: 4 
Valori nutriționale pe porție - Calorii: 260 kcal | Carbohidrați: 57 g | Proteine: 7 g | Grăsimi: 1 g

Ingrediente


8 ardei
2 cepe mijlocii
4 roșii
2 morcovi
1 cană de orez
1 legătura pătrunjel
1 conservă ciuperci
1 lingură sos de soia
sare, piper
2 linguri ulei
smântână (optional)

Instrucțiuni


1. Toacă ceapa și călește-o în cele 2 linguri de ulei.

2. Adaugă peste ceapă morcovul dat prin răzătoare, roșiile tăiate cubulețe, ciupercile tăiate mărunt și orezul apoi călește-le 5 minute.

3. Adaugă în compoziție pătrunjelul tocat și sarea, piperul și sosul de soia.

4. Scoate cotoarele și semințele din ardei, spală-i și scurge-i. Umple ardeii cu compoziția de orez și legume. Înțeapă ardeii cu furculița și așează-i într-o tigaie adâncă (o cratiță de ceramică sau o formă pentru gratin sau o cratiță de sticlă termorezistentă) astfel încât să nu se răstoarne compoziția.

5. Adaugă apa în cratiță până când acoperă jumătate din ardei. Pe ardei așează câte o felie de roșie.

6. Se servesc cu smântână.


Votează:
5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (4 Votes)

Tags: mâncare, vegetariană, orez, prânz, cină, ciuperci, roșii, morcovi, sos de soia