Ardei umpluți
O interpretare vegetariană și modernă a rețetei clasice pe care o făcea bunica. Roșiile, morcovii, ciupercile, orezul și ardeii sunt ingrediente clasice iar sosul de soia îi dă o notă modernă acestei rețete.

Ingrediente
8 ardei
2 cepe mijlocii
4 roșii
2 morcovi
1 cană de orez
1 legătura pătrunjel
1 conservă ciuperci
1 lingură sos de soia
sare, piper
2 linguri ulei
smântână (optional)
Instrucțiuni
1. Toacă ceapa și călește-o în cele 2 linguri de ulei.
2. Adaugă peste ceapă morcovul dat prin răzătoare, roșiile tăiate cubulețe, ciupercile tăiate mărunt și orezul apoi călește-le 5 minute.
3. Adaugă în compoziție pătrunjelul tocat și sarea, piperul și sosul de soia.
4. Scoate cotoarele și semințele din ardei, spală-i și scurge-i. Umple ardeii cu compoziția de orez și legume. Înțeapă ardeii cu furculița și așează-i într-o tigaie adâncă (o cratiță de ceramică sau o formă pentru gratin sau o cratiță de sticlă termorezistentă) astfel încât să nu se răstoarne compoziția.
5. Adaugă apa în cratiță până când acoperă jumătate din ardei. Pe ardei așează câte o felie de roșie.
6. Se servesc cu smântână.
Votează:
Tags: mâncare, vegetariană, orez, prânz, cină, ciuperci, roșii, morcovi, sos de soia