Carne de vita cu ciuperci si brocoli

O reteta inspirata din bucataria asiatica, cu numai patru ingrediente principale, fara gluten, usor si rapid de facut. Se poate servi ca atare, cu orez sau cu taitei de orez.

Carne de vita cu ciuperci si brocoli
Preparare: | Coacere: | Timp total: | Portii: 4
Valori nutritionale portie - Calorii: 350 kcal | Carbohidrati: 24 g | Proteine: 38 g | Grasimi: 12 g

Ingrediente


1/3 cana sos de soia (fara gluten)
1/2 cana de apa
3 linguri otet de orez
2 linguri amidon de porumb
1/4 lingurita de piper macinat
500 g carne de vita, taiata fasii perpenticular pe fibra
2 catei de usturoi, striviti
2 linguri ulei de masline
350 g ciuperci de padure (ghebe, hribi etc.)
3 cani flori de brocoli
2 fire de ceapa verde taiate marunt

Instructiuni


1. Intr-un castron amesteca ingredientele pentru sosul de marinat: sosul de soia, apa, otetul de orez, amidonul de porumb, piperul macinat. In sosul de marinat adauga carenea taiata fasii si acopera castronul cu folie alimentara si pune-l in frigider timp de cel putin 15 minute.

2. Cand carnea este marinata, incinge 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu. Scoate carnea din sosul de marinat (lasa sosul in castron) pune-o in tigaie si caleste-o impreuna cu usturoiul, amestecand ocazional timp de 5 - 8 minute pana cand este facuta. Scoate carnea intr-o farturie.

3. Adauga in tigaie restul de 1 lingura de ulei de masline apoi adauga ciupercile si brocoliul si calestele timp de 5-8 minute pana cand sunt moi, apoi adauga sosul de marinat si mai calestele inca 3-4 minute amestecand frecvent ca sosul sa nu se arda. Adauga carnea si ceapa verde si amesteca-le.

Distribuie:
Imi place:

Voteaza:
5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Tags: mâncare, prânz, cină, carne de vită, brocoli, fără gluten