Carne de vita cu ciuperci si brocoli
O reteta inspirata din bucataria asiatica, cu numai patru ingrediente principale, fara gluten, usor si rapid de facut. Se poate servi ca atare, cu orez sau cu taitei de orez.

Ingrediente
1/3 cana sos de soia (fara gluten)
1/2 cana de apa
3 linguri otet de orez
2 linguri amidon de porumb
1/4 lingurita de piper macinat
500 g carne de vita, taiata fasii perpenticular pe fibra
2 catei de usturoi, striviti
2 linguri ulei de masline
350 g ciuperci de padure (ghebe, hribi etc.)
3 cani flori de brocoli
2 fire de ceapa verde taiate marunt
Instructiuni
1. Intr-un castron amesteca ingredientele pentru sosul de marinat: sosul de soia, apa, otetul de orez, amidonul de porumb, piperul macinat. In sosul de marinat adauga carenea taiata fasii si acopera castronul cu folie alimentara si pune-l in frigider timp de cel putin 15 minute.
2. Cand carnea este marinata, incinge 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu. Scoate carnea din sosul de marinat (lasa sosul in castron) pune-o in tigaie si caleste-o impreuna cu usturoiul, amestecand ocazional timp de 5 - 8 minute pana cand este facuta. Scoate carnea intr-o farturie.
3. Adauga in tigaie restul de 1 lingura de ulei de masline apoi adauga ciupercile si brocoliul si calestele timp de 5-8 minute pana cand sunt moi, apoi adauga sosul de marinat si mai calestele inca 3-4 minute amestecand frecvent ca sosul sa nu se arda. Adauga carnea si ceapa verde si amesteca-le.
Votează:
Tags: mâncare, prânz, cină, carne de vită, brocoli, fără gluten