Cartofi gratinati cu pui si ardei

O reteta rapid de facut si foarte gustoasa desi are destul de multe calorii. Cartofii, ardeii si porumbul sunt inngredientele de baza dar pieptul de pui il poti inlocui cu carnati, salam, bucati de friptura ramase de la masa de ieri, chiar si soia sau o poti elimina complet.

 Cartofi gratinati cu sunca si ardei
Preparare: | Coacere: | Timp total: | Portii: 4
Valori nutritionale portie - Calorii: 690 kcal | Carbohidrati: 84 g | Proteine: 18 g | Grasimi: 33 g

Ingrediente


850 g cartofi
2 cepe rosii
1 ardei gras galben
1 ardei gras rosu
1 conserva de porumb (315 ml)
300 g piept de pui
6 linguri ulei de masline
sare, piper
1/2 legatura de patrunjel

Instructiuni


1. Spala cartofii si se fierbei in coaja timp de 30 minute.

2. Curata si toaca ceapa. Curata ardeii de cotor si seminte si taie-i fasii. Taie pieptul de pui cubulete.

3. Incinge intr-o tigaie o lingura de ulei si prajeste cubuletele de pui. Adauga ceapa tocata. Pune deoparte amestecul de ceapa si pui.

4. Scurge cartofii si lasa-i sa se racoreasca, decojeste-i si taie-i cubulete. Incinge restul de ulei in tigaie si rumeneste cartofii.

5. Adauga peste cartofi amestecul de pui cu ceapa, ardeii si porumbul si se mai prajesc inca 5 minute.

6. Adauga srea, piperul si patrunjelul tocat.


Votează:
1 1 1 1 1

Tags: mâncare, prânz, cină, cartofi