Ciuperci umplute la cuptor

Ciupercile umplute cu spanac nu numai ca sunt o mancare usor de facut dar are si putine calorii. Pentru a fi o mancare vegetariana poti sa inlocuiesti untul cu orice ulei vegetal si branza cu tofu.

 Ciuperci umplute la cuptor
Preparare: | Coacere: | Timp total: | Portii: 4
Valori nutritionale portie - Calorii: 160 kcal | Carbohidrati: 14 g | Proteine: 13 g | Grasimi: 8 g

Ingrediente


12 ciuperci mari
1 ceapa
250 g spanac congelat
60 g unt
2 rosii potrivite
100 g telemea de oaie
3 linguri seminte de susan
sare, piper

Instructiuni


1. Preincalzeste cuptorul la 180 gC. Freaca ciupercile cu un servet umed si toaca-le coditele.

2. Cutata ceapa si toaca-o marunt. Lasa spanacul sa se dezghete si apoi toaca-l marunt.

3. Topeste jumatatea din cantitatea de unt intr-o tigaie si caleste ceapa tocata, adauga coditele tocate si spanacul. Condimenteaza amestecul cu sare si piper si lasa-l in tigaie timp de 3 minute.

4. Spala rosiile si toaca-le. Adauga-le in amestec. Taie branza cubulete si incorporeaz-o la sfarsit inainte de a lua amestecul de pe foc.

5. Umple palariile ciupercilor cu masa de spanac si branza. Aranjeaza-le intr-o forma de sufleu unsa cu ulei. Presara-le cu seminte de susan si cu 30g unt taiat cubulete.

6. Pune ciupercile umplute in cuptor tinp de 20 minute.


Votează:
1 1 1 1 1

Tags: mâncare, cină, ciuperci, spanac