Fasole mexicana cu pui

Fasolea si carnea de pui fac ca aceasta reteta sa fie consistenta dar usor de facut chiar si pentru incepatori. Poti inlocui pieptul de pui cu bucati din friptura de ieri pe care nu vrea nimeni sa o manance rece.

Fasole mexicana cu pui
Preparare: | Coacere: | Timp total: | Portii: 4
Valori nutritionale portie - Calorii: 400 kcal | Carbohidrati: 49 g | Proteine: 19 g | Grasimi: 16 g

Ingrediente


300 g fasole rosie (din conserva)
2 piepti de pui
1 ardei gras rosu, mare
2 cepe rosii
1 cutie de rosii decojite (din conserva)
1 lingurita cimbru
1/2 lingurita boia de ardei iute
2 lingurite oregano
ulei de masline, sare, piper

Instructiuni


1. Taie ceapa si ardeiul in fasii subtiri si caleste-le in ulei timp de 3 minute.

2. Adauga rosiile decojite, taiate cubulete si tot sucul.

3. Adauga ierburile (oregano, cimbru), boiaua de ardei iute si potriveste de sare si piper.

4. Amesteca bine si mai lasa totul pe foc inca cinci minute.

5. Taie pieptul de pui in bucatele si adauga-l in sos.

6. Pune si fasolea rosie (fasolea din conserva este fiarta deja).

7. Lasa totul la foc 20 de minute.


Votează:
1 1 1 1 1

Tags: mâncare, cină, fasole, pui