Gratin cu ciuperci si cartofi

Gratinul este o tehnica culinara foarte raspandita, in care ingredientele au deasupra o crusta aurie prin folosirea branzei sau parmezanului. Gratinul cu cartofi si ciuperci este usor de facut dar este destul de consistent.

 Gratin cu ciuperci si cartof
Preparare: | Coacere: | Timp total: | Portii: 4
Valori nutritionale portie - Calorii: 300 kcal | Carbohidrati: 57 g | Proteine: 11 g | Grasimi: 4 g

Ingrediente


100ml lapte
300ml de smantana
500g cartofi feliati
200g ciuperci feliate
2 catei de usturoi feliati
parmezan ras
sare, piper

Instructiuni


1. Da in clocot laptele cu smantana apoi adauga cartofii coiupercile si usturoiul.

2. Asezoneaza cu sare si piper si lasa sa fiarba la foc mediu timp de 10 minute.

3. Apoi toarna totul intr-un vas termorezistent, presara parmezan ras si se coace la 180oC timp de 30 minute pana cand cartofii devin fragezi si aurii


Votează:
1 1 1 1 1

Tags: mâncare, cartofi, ciuperci, gratin