Gratin dupa o reteta italieneasca

Gratinul este o tehnica culinara foarte raspandita, in care ingredientele au deasupra o crusta aurie prin folosirea branzei. Gratinul cu brocoli, rosii si mozzarela e foarte usor de facut si savuros.

Gratin dupa o reteta italieneasc
Preparare: | Coacere: | Timp total: | Portii: 4
Valori nutritionale portie - Calorii: 493 kcal | Carbohidrati: 60 g | Proteine: 21 g | Grasimi: 20 g

Ingrediente


500 g cartofi
500 g broccoli
500 g rosii
2 linguri amestec de verdeata (uscata)
250 g branza mozzarella
12 masline fara sambure
1 lingura ulei de masline
sare, piper

Instructiuni


1. Spala cartofii si fierbe-i timp de 20 de minute, apoi lasa-i sa se raceasca si indeparteaza-le coaja. Taie cartofii felii.

2. Spala si curata broccoli apoi separa-l in buchetele. Opareste-l 5 minute in apa cu sare.

3. Incinge cuptorul la 200oC.

4. Spala rosiile si taie-le felii la fel ca si cartofii.

5. Aranjeaza feliile de cartofi si rosii si buchetelele de broccoli in forma de sufleu ca tigele de pe acoperis. Condimenteaza-le si presara-le cu verdeata.

6. Scurge mozzarella de zer si tai-o felii. Pune feliile peste legume. Presara maslinele. Picura uleiul..

7. Da totul la cuptor aproximativ 20 minute.

Distribuie:
Imi place:

Voteaza:
1 1 1 1 1

Tags: mâncare, brocoli, cartofi, gratin