Gratin Provencal

Aceasta mancare rustica cu legume proaspete de vara: vinete, rosii, dovlecei si praz te duce cu gandul la satele traditionale din Franta.

Gratin Provencal
Preparare: | Coacere: | Timp total: | Portii: 8
Valori nutritionale portie - Calorii: 163 kcal | Carbohidrati: 13 g | Proteine: 2 g | Grasimi: 12 g

Ingrediente


6 linguri ulei de masline
2 cani praz taiat fin rondele
260 g cartofi taiati felii
1 buc vanata mica curatata si taiata felii
1 buc zucchini taiat felii
3 buc rosii mari taiate felii rotunde
4 linguri patrunjel tocat
50 g masline fara sambure
sare, piper

Instructiuni


1. Preincalzeste cuptorul la 230oC. Stropeste cu 2 linguri de ulei o tigaie de gratin (intinsa si putin adanca)

2. Imparte fiecare ingredient in doua parti egale. Aseza pe fundul tavii o parte praz intr-un strat uniform, peste care adauga un strat din o parte cartofi. Adauga o parte din sare si piper.

3. Peste cartofi aseza un strat o parte vinete, un strat o parte zuucchini si un stat o parte rosii, presara o parte din masline si o parte din patrunjel. Stropeste cu 2 linguri de ulei. Repeta asezarea straturilor cu restul de legume: praz, cartofi, sare piper, vinete, zuucchini, rosii, masline patrunjel. Stropeste cu restul de ulei si acopera cu folie de aluminiu.

4. Da la cuptor timp de 20 minute dupa care scoate folia apasa legumele cu spatula si lasa-le la cuptor pana cand cartoful este moale si marginile sunt bine caramelizate, aproximativ 45 minute. Inainte de a o taia lasa-o sa se raceasca 10 minute.


Votează:
1 1 1 1 1

Tags: mâncare, vegetariană, legume, gratin