Lasagna cu legume

Reteta de lasagna cu legume si branza, cu destul de multe ingrediente (cioperci, ardei, doblecei, spanac) si putin mai complicat de facut, dar delicioasa si va fi indragita chiar si de cei mai mofturosi.

Lasagna cu legume
Preparare: | Coacere: | Timp total: | Portii: 6
Valori nutritionale portie - Calorii: 525 | Carbohidrati: 33 g | Proteine: 29 g | Grasimi: 31 g

Ingrediente


14 foi de lasagna
3 linguri de ulei
1 ceapa tocata
2 catei de usturoi
2 cani de ciuperci taiate
1 ardei gras taiat cubulete
2 dovlecei mijlocii taiati cubulete
4 linguri de unt
1/4 ceasca de faina
2 cani de lapte
3/4 cani de cascaval ras
300 g spanac proaspat sau congelat
450 g branza ricotta
1/3 cana de sos Pesto
450 g Mozzarela
sare, piper

Instructiuni


1. Preincalzeste cuptorul ala 180oC. Fierbe foile de lasagna in apa cu sare timp de 8 - 10 minute.

2. Inchinge uleiul intr-o tigaie mare, adauga ceapa tocata, usturoiul strivit si sare. Adauga ciupercile, ardeiul si dovleceii si inca putina sare. Redu flacara si lasa sa se calesca legumele pana devin moi si fara sos.

3. Topeste untul intr-tigaie mica pe foc adauga faina amesteca timp de 2 minute si apoi adauga laptele fierbinte si lasa sa fiarba timp de 5 munute amestecand continuu. Adauga cascavalul si spanacul. Pune doparte 1/2 cana de amestec.

4. Amesteca intr-un castron Ricotta cu sosul Pesto.

5. Intr-o tava unsa cu unt aseaza 1/3 din amestecul cu spanac. Adauga un strat de foi de lasagna, urmatorul strat este 1/3 din amestecul cu ricotta apoi un stat de 1/3 din legume, 1/3 amestec cu spanac, 1/4 mozzarella. Se repata straturile inca de doua ori. Peste ultimul strat de foi se pune jumatatea de cana pastrata de ameste cu spanac, mozzarella si 1/4 cana de cascaval ras.

6. Acopera tava cu folie de aluminiu si lasa la cuptor timp de 20 minute. Scoate folia de aluminiu de pe tava si mai lasa la cuptir inca 20 minute pana cand devine aurie deasupra. Lasa la racit aproximativ 10 - 20 minute inainte de a servi.


Votează:
1 1 1 1 1

Tags: mâncare, legume