Orez cu ciuperci si cartofi nature in stil mexican
Este una dintre putinele mancaruri mexicane care nu este condimentata din belsug (daca vrei o poti condimenta cu cilli dupa gust)

Ingrediente
1 cana orez
500g ciuperci
1 ceapa mare
2 castraveti murati
2 carnaciori
5 cartofi
2 linguri smantana
ulei
sare, piper, partunjel
Instructiuni
1. Curata cartofii si taie-i in patru longitudinal. Pune cartofii la fiert. Cand au fiert scurge-i de apa si stropeste-i cu ulei.
2. Fierbe orezul conform indicatiilor de pe ambalaj.
3. Toaca ceapa marunt. Taie carnaciori rondele. Taie castraveti cubulete. Spala ciupercile si taie-le felii. Toaca patrunjelul.
4. Caleste ceapa intr-o tigaie mai adanca. Peste ceapa adauga ciupercile, acestea lasa apa asa ca lasa-le la foc mediu pana cand aproape scad. Adauga carnaciori si partunjelul si caleste-le 10 min, adauga piper si sare. Cand a scazut se ia de pe foc se adauga smantana, castraveti si orezul si amesteca bine.
Tags: vegetariană, orez, cartofi