Pulpe de pui cu rozmarin si sos de rosii

Reteta usoara de pulpe de pui fragede la tigaie cu rozmarin si sos de rosii. Fileul de ansoa, caperele si vinul rosu ii dau acestei retete un gust aparte.

Pulpe de pui cu rozmarin si sos de rosi
Preparare: | Coacere: | Timp total: | Portii: 4
Valori nutritionale portie - Calorii: 180 | Carbohidrati: 17 g | Proteine: 29 g | Grasimi: 8 g

Ingrediente


1 lingura ulei de masline
8 pulpe de pui dezosate, fara piele
1 ramura de rozmarin, acele taiate marunt
1 ceapa rosie taiata fin
3 catei de usturoi, feliati
2 fileuri de ansoa, taiate in bucati
400g rosii taiate din conserva
1 lingura de capere, scurse
75 ml vin rosu

Instructiuni


1. Incalzeste jumatate din cantitatea de ulei intr-o tigaie de teflon si frige puiul cate 5 minute pe fiecare parte.

2. Adauga jumatate din cantitatea de rosmarin, amesteca, apoi pune puiul deoparte pe o farfurie.

3. In aceeasi tigaie se incalzeste uleiul ramas si caleste ceapa aproximativ 3 minute, pana cand se inmoaie. Apoi se adauga usturoiul si se mai caleste 1 minut. Adauga rosiile din conserva si vinul si lasa amestecul 2 minute la foc mediu.

4. Adauga in tigaie puiul, amesteca-l cu sosul si lasa-l la foc mediu pana cand sosul este redus la jumatate. Adauga restul de rozmarin, caperele si fileul de ansoa si mai lasa amestecul sa fiarba 1 minut.


Votează:
1 1 1 1 1

Tags: mâncare, cină, pui