Piccata de pui

Picatta sau piccata o vei gasi in majoritatea restaurantelor italiene in general preparata din carne de vitel dar si din peste sau carne de pui. Farmecul acestei retete clasice este sosul de lamaie, vin alb, unt si capere.

Piccata de pui
Preparare: | Coacere: | Timp total: | Portii: 4
Valori nutritionale portie - Calorii: 565 | Carbohidrati: 45 g | Proteine: 35 g | Grasimi: 26 g

Ingrediente


1/2 cana de faina de grau
680g piept de pui
200g mozzarella
250g spaghete
150g frunze de spanac
3 linguri de unt
3/4 cana de vin alb demisec
2 linguri de suc de lamaie
2 linguri de capere spalate
sare, piper
2 linguri ulei de masline

Instructiuni


1. Pune apa la fiert pentru spaghete. Fierbe spaghetele conform indicatilor de pe pachet. Pastreaza o jumatate de cana din apa de la spaghete.

2. Pe o farfurie intinsa pune faina. Taie pieptul de pui fille sareaza-l dupa gust si da-l prin faina. Intr-o tigaie (de preferat de aluminiu) pune uleiul la foc mediu si apoi pune jumatate din fileul de pui. Pe care il prajesti cate 2-3 minute pe fiecare parte. Repeta prajirea cu cealalta jumatate din fileul de pui.

3. Inainte ca spaghetele sa fie bine fierte adauga spanacul (astfel incat sa fie acoperit de apa fierbinte). Scurge spaghetele cu spanac si adauga o lingura de unt si amesteca pana se topeste.

4. Scoate fileul de pui din tigaie si toarna in aceasta vinul si sucul de lamaie. Fierbe la foc mediu si curata resturile de pui de pe tigaie. Lasa sosul sa fiarba pana cand lichidul este redus la 1/3 de cana aproximativ 4-5 minute.

5. Ia tigaia de pe foc si adauga restul de 2 linguri de unt. Amesteca pana cand se topeste. Adauga caperele in sos.

Distribuie:
Imi place:

Voteaza:
1 1 1 1 1

Tags: cina, spanac, pui, paste