Paste provensale
O reteta de vara simpla si sanatoasa, o adaptare a unei retete clasice frantuzesti.

Ingrediente
4 ardei grasi rosii
2 dovlecei
400g rosii
1 ceapa
2 catei de usturoi
1 ramura de busuioc
1/2 lingurita de rozmarin uscat
1/2 lingurita de cimbru uscat
3 linguri bulion
350 g paste spirale
50g cascaval
sare, piper
1 lingurita ulei
Instructiuni
1. Fierbe pastele conform indicatiilor de pe ambalaj.
2. Taie ardeii fasii iar dovleceii felii. Opareste rosiile, indeparteaza pielitele, apoi taie-le cubulete. Taie ceapa inele, toaca usturoiul si busuiocul.
3. Caleste ceapa si usturoiul in ulei. Adauga dovleceii, cimbrul si rozmarinul. Lasa-le la calit 5 minute.
4. Peste legume adauga rosiile, busuiocul si bulionul. Condimenteaza-le cu sare si piper. Lasa-le sa se patrunda, acoperite cu un capac inca 10 minute.
5. Amesteca pastele cu legume si serveste-le cu cascavalul ras.
Votează: