Paste cu ton
Aceasta reteta ii contrazice pe cei carora le plac pastele dar cred ca sosurile sunt fie lipsite de gust fie greu de preparat.

Ingrediente
1 conserva de ton
4 buc rosii
2 catei de usturoi
1 legatura patrunjel
350 g spaghete
50 ml vin alb
2 linguri capere mici
sare, piper
1 lingura ulei
Instructiuni
1. Fierbe pastele in apa cu sare conform indicatiilor de pe ambalaj.
2. Opareste rosiile, indeparteaza coaja si taiaie-le cubulete. Zdrobeste usturoiul si toaca patrunjelul.
3. Incinge uleiul intr-o tigaie, caleste usturoiul, adauga rosiile si vinul si apoi condimenteaza cu sare si piper. Lasa sosul sa fiarba la foc mediu 5 minute. Scurge conserva de ton si apoi adauga in sos tonul, caperele si patrunjelul tocat.
4. Scurge spaghetele de apa asezale in portii si toarna sosul peste ele.
Votează: