Paste cu sos de rosii si fasole cu lamaie

Asocierea neasteptata a pastelor cu fasolea face aceasta reteta inedita dar gustul deosebit e dat de sucul de lamaie si fulgii de ardei iute.

Paste cu sos de rosii si fasole cu lamaie
Preparare: | Coacere: | Timp total: | Portii: 4
Valori nutritionale portie - Calorii: 462 | Carbohidrati: 68 g | Proteine: 17 g | Grasimi: 15 g

Ingrediente


230g paste scoici
3 linguri de ulei de masline
1 ceapa mica tocata
2 catei de usturoi tocati
1 conserva mare de rosii tocate
1/4 lingurita de fulgi de ardei iute
1 frunza de dafin
1 conserva mica de fasole
1 lingurita de coaja de lamaie rasa
2 lingurite de suc de lamaie
1 legatura de patrunjel tocat
1/4 cana de parmezan ras

Instructiuni


1. Fierbe pastele in apa cu sare conform indicatiilor de pe ambalaj. Inainte de a scurge pastele pastreaza o cana de apa de la ele. Scurge pastele si pune-le inapoi in cratita.

2. Intr-o tigaie incinge 1 lingura de ulei si caleste ceapa si jumatate din usturoi. Adauga fulgii de ardei iute si frunza de dafin si caleste pana se patrund aromele, aproximativ 1 minut.

3. Adauga conserva de rosii si 3/4 cana de apa de la paste. Lasa amestecul sa fiarba aproximativ 15 minute. Scoate frunza de dafin si cu ajutorul unui robot de bucatarie paseaza amestecul. Amesteca pasta de rosii cu pastele.

4. Intr-o tigaie mica pune restul de 2 linguri de ulei si caleste restul de usturoi. Adauga fasolea si restul de apa de la paste si lasa-le la foc mic pana cand fasolea se incalzeste. Adauga peste fasole coaja de lamaie, sucul de lamaie si patrunjelul. Adauga sare si piper dupa gurst.

5. Imparte in portii si presara parmezan pe fiecare.


Votează:
1 1 1 1 1

Tags: cină, fasole, paste