Rosii umplute

Rosii umplute cu orez si ardei, o mancare vegetariana usor de preparat, gustoasa si cu putine calorii.

Rosii umplute
Preparare: | Coacere: | Timp total: | Portii: 4
Valori nutritionale portie - Calorii: 262 | Carbohidrati: 58 g | Proteine: 7 g | Grasimi: 1 g

Ingrediente


8-10 rosii mijlocii bine coapte, tari
1 ardei capia rosu
1-2 cepe
1 legatura de marar tocat fin
1 ceasca de orez
1 morcov dat prin razatoarea fina
sare, piper, patrunjel pentru ornat

Instructiuni


1. Toaca ceapa marunt si caleste-o. Aadauga morcovul ras fin, ardeiul taiat marunt si mai lasa putin la calit. Adauga orezul si putina apa, sare si piper, dupa gust. Pune mararul si lasa sa fiarba inabusit la foc mic pana cand se umfla orezul.

2. Rosiilor taie-le un capacel prin care se scobesc de miez cu o lingurita. Toaca miezul rosiilor marunt si pune-l peste orezul care in curand va fi gata.

3. Aseaza rosiile cu grija intr-o cratita si umple-le cu amestecul obtinut. Daca mai ramane amestec il poti pune langa rosii in cratita. Pune apa in cratita pana la un deget de lichid.

4. Pune cratita in cuptorul incalzit la 180oC si se lasa aproximativ 45 min pana cand se patrund rosiile.

5. Serveste cu smantana.


Votează:
1 1 1 1 1

Tags: vegetariană, orez, roșii