Risotto cu busuioc si rosii

Risotto cu busuioc si rosii poate fi atat o salata cat si un aperitiv sau o garnitura picanta. Orezul si cascavalul ii dau consistenta iar rosiile cerry, vinul si busuiocul fac ca aceasta mancare sa fie foarte aromata.

Risotto cu busuioc si rosii
Preparare: | Coacere: | Timp total: | Portii: 4
Valori nutritionale portie - Calorii: 343 | Carbohidrati: 54 g | Proteine: 7 g | Grasimi: 11 g

Ingrediente


2 cepe
4 catei de usturoi
2 linguri ulei de masline
200g orez risotto
1 cub de supa
100ml vin alb
200g rosii cherry
6 frunze de busuioc
2 linguri crema de branza
cascaval ras
sare, piper

Instructiuni


1. Curata ceapa si usturoiul si toca-le marunt.

2. Incinge uleiul de masline intr-o tigaie larga. Caleste putin ceapa si usturoiul. Adauga orezul si caleste-l in timp ce amesteci continuu.

3. Adauga cca 500ml apa amestecata cu continutul cubului de supa. Lasa sa fiarba la foc mic conform instructiunilor de pe pachetul de orez, fara sa acoperi vasul, amesteca continuu si toarna din cand in cand vin alb.

4. Spala rosiile si taie-le functie de marime, in doua sau in patru. Spala busuiocul si toca-l marunt.

5. Amesteca orezul cu crema de branza si condimenteaza orezul dupa gust cu sare si piper.

6. Amesteca rosiile cu orezul, busuiocul si cascavalul ras.


Votează:
1 1 1 1 1

Tags: orez, cină, risotto, cherry