Ratatouille

Cand vorbim de ratatouille ne gandim fara indoiala la bucataria franceza provencala. Pentru ratatoulle aveti nevoie de cele mai proaspete ingrediente (vinete, rosii, morcovi, dovlecei) si de ceva timp pentru a obtine savoarea si consistenta dorita.

Risotto cu busuioc si rosii
Preparare: | Coacere: | Timp total: | Portii: 4
Valori nutritionale portie - Calorii: 422 | Carbohidrati: 41 g | Proteine: 7 g | Grasimi: 28 g

Ingrediente


1/2 cana ulei de masline
3 cepe de marime medie
2 morcovi (obtional)
2 vinete de marime medie
500g rosii
2 dovlecei
3 ardei grasi de diferite marimi
4 catei de usturoi (2 maruntiti, doi zdrobiti)
o legatura de patrunjel
cimbru, busuioc
2 foi de dafin
sare, piper

Instructiuni


1. Taie morcovul rondele (daca folosesti). Toaca marunt ceapa si zdrobeste 2 catei de usturoi. Curata vinetele si taiele cuburi. Curata dovleceii si taiei cuburi. Taie ardeiul rondele si rosiile felii.

2. Intr-o oala de tuci pune uleiul, foile de dafin si piperul zdrobit si se lasa sa sfaraie la foc mediu. Adauga apoi ceapa si ursturoiul. Amesteca penru a nu se prinde timp de 2-3 minute si aseaza capacul. Adauga morcovul, amesteca si aseaza capacul. Lasa timp de 5-6 minute.

3. Adauga vinetele si o lingurita de cimbru si sare. Amesteca bine timp de 1-2 minute si acopera.

4. Adauga dovlecelul si patrunjelul si sare, amesteca bine.

5. Adauga ardeiul si busuiocul, amesteca si lasa acoperit timp de 5 minute.

6. Rastoarna compozitia intr-un vas mare de lut cu capac.

7. Adauga rosiile felii si cei 2 catei de usturoi zdrobiti. Amesteca bine. Gusta si adauga daca mai este nevoie sare.

8. Se aseaza in cuptorul preincalzit la 180oC pana cand legumele sunt patrunse dar ferme aproximativ 1 ora.


Votează:
1 1 1 1 1

Tags: vegetariană, legume, vinete, dovlecei