Somon cu unt si usturoi

Somon la cuptor cu cartofi si aromat cu usturoi si patrunjel, usor de facut si nu lasa multe vase de spalat.

Somon cu unt si usturoi
Preparare: | Coacere: | Timp total: | Portii: 1
Valori nutritionale portie - Calorii: 657 | Carbohidrati: 35 g | Proteine: 38 g | Grasimi: 41 g

Ingrediente


1 cartof, taiat felii subtiri
200 g file de somon fara piele
3 linguri de unt, topit
1 catel de usturoi zdrobit
2 linguri de patrunjel proaspat, tocat
sare si piper

Instructiuni


1. Preincalzaeste cuptorul la 180oC. Indoaie in doua o bucata de hartie de copt sau folie de aluminiu si apoi desfa-o.

2. Intr-un bol amesteca untul, usturoiul si patrunjelul.

3. Pe una din jumatatile foii, aseaza cartofii. Pune deasupra jumatate din untul cu usturoi, sare si piper dupa gust.

4. Aseaza somonul peste cartofi, si pune deasupra cealalta jumatate de unt cu usturoi si sare si piper dupa gust.

5. Impacheteaza hartia sau folia peste somon si intoarce marginile pentru a crea un buzunar inchis.

5. Da la cuptor 30 de minute pana cand temperatura inerna a somonului ajunge la 65oC (foloseste un termometru de carne).


Votează:
1 1 1 1 1

Tags: cină, somon, pește, o porție