Tortillas cu ciuperci si fasole rosie

Ciuperci sotate, fasole rosie si salsa impreuna cu tortillas de porumb totul sub forma unei lasagna mexicane usor de facut perfecta pentru o cina din timpul saptamanii.

Tortillas cu ciuperci si fasole rosie
Preparare: | Coacere: | Timp total: | Portii: 4
Valori nutritionale portie - Calorii: 437 | Carbohidrati: 52 g | Proteine: 21 g | Grasimi: 18 g

Ingrediente


2 lingurite de ulei de masline
350 g ciuperci proaspete taiate felii
1 catel usturoi
fulgi de ardei iute
sare, piper
500 g fasole rosie din conserva
8 buc tortilla de porumb (semipreparat)
2 cani salsa
100 g cascaval ras

Instructiuni


1. Preincalzieste cuptorul. Intr-o tigaie mare incinge uleiul si apoi caleste ciupercile pana cand devin maro (aproximativ 10 minute). Adauga ardeiul iute, usturoiul, sarea si piperul.

2. Adauga peste ciuperci fasolea si amesteca pana cand aceasta se incalzeste (aproximativ 2 minute).

3. Taie foile de tortilla in jumatati. Aseaza 5 jumatati intr-un vas inalt care poate fi pus in cuptor. Pune peste tortilla jumatate din amestecul cu ciuperci, peste care toarna jumatate de cana de salsa si o treime din cascavalul ras.

4. Repeta straturile de mai sus cu tortilla, amestec cu ciuperci, salsa si cascaval. Ultimul strat este tortilla, salsa si cascaval.

5. Acopera vasul cu folie de aluminiu si pune-l in cuptor pana cand miezul este fierbinte si cascavalul se topeste (10 minute). Scoate folia de aluminiu si mai lasa-l inca 5 minute.


Votează:
1 1 1 1 1

Tags: cină, ciuperci, fasole, tortilla, salsa