Fursecuri cu ovaz si banane

Fursecuri pentru micul dejun sanatoase si delicioase indulcite cu banane. Fursecurile sunt moi dar dense. Poti modifica reteta adaugand alune sau nuci tocate sau seminte.

Fursecuri cu ovaz si banane
Preparare: | Coacere: | Timp total: | Portii: 4
Valori nutritionale portie - Calorii: 149 kcal | Carbohidrati: 27 g | Proteine: 6 g | Grasimi: 2 g

Ingrediente


2 cani fulgi de ovaz
1 cana de banane piure (2 banane mari)
3 linguri de seminte de chia
1 lingurita de chimen
1/8 lingurita de sare
8 lingurite de gem
unt de arahide (obtional)

Instructiuni


1. Preincalzeste cuptorul la 180oC. Pune faia de copt in tava.

2. Intr-un robot de bucatarie, pune ovazul si macina-l pana cand este bine maruntit dar nu devine faina. Este bine daca raman cativa fulgi de ovaz mai mari.

3. Intr-un castron mare amesteca fulgii de ovaz macinati, piureul de banane, semintele de chia, chimenul si sarea pana cand obtii o pasta omogena. Amestecul va fi foarte umed si dens.

4. Cu o cupa de inghetata sau cu o lingura pune in tava 10 gramajoare. Fursecurile nu cresc si nu se intind la cuptor deci nu au nevoie de mult spatiu intre ele. In centrul fursecurilor apasa cu degetul pentru a crea o adancitura in care pune o lingurita de gem.

5. Pune fursecutile in cuptor 10 - 15 minute pana cand devin ferme la exterior dar moi in centru. Scoate fursecurile din tava si lasa-le sa se raceasca.

6. Daca vrei, dupa ce se racesc poti adauga unt de arahide.


Votează:
5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Tags: mic dejun, gustare, desert, ovăz, fursecuri