Clătite americane cu ovăz

Textura este puțin diferită de clătitele americane clasice datorită conținutului mare de ouă și lipsei agentului de creștere. Dar cu 21 grame de proteine pe porție, această rețetă este perfectă pentru cei cărora nu le place să mănânce ouă la micul dejun.

Clătite americane cu ovăz

Categorie: Mic Dejun
Cuisine: Americană
Dietă: Fără Gluten
Porții: 1 porții

Valori nutriționale pe porție:
Calorii: 432 cal
Carbohidrați: 62 g | Proteine: 21 g | Grăsimi: 13 g

Timp:
Preparare: 5 min | Coacere: 10 min | Total: 15 min


Ingrediente:

1 banană medie foarte coaptă
2 ouă
1/3 cană de fulgi de ovaz
1/4 linguriță scorțișoară
sirop de arțar sau miere (opțional)


Instrucțiuni:

1. Pune banana într-un castron și piseaz-o cu furculița.
2. Adaugă ouăle în castron și amestecă bine.
3. Pune fulgii de ovăz în robotul de bucătărie și macină-i.
4. Adaugă ovăzul măcinat și scorțișoara în castronul cu banana și ouăle și amestecș bine.
5. Închinge la foc mediu o tigaie cu o picatură de ulei de măsline.
6. Pune în tigaie 2 linguri din compoziție și prăjeste pe o parte aproximativ 1,5 minute apoi întoarce clătita pe partea celaltă și prăjește-o 1 minut (până când se rumenește pe ambele fețe).
Le poți servi cu sirop de arțar sau miere.


Votează:
4 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (5 Votes)

Tags: mic dejun, ovăz, fără gluten, banană, ouă