Salată poloneză

Salată cu varză roșie și albă, telină și morcov, puțin picantă dar ușor de preparat.

Salata poloneza

Categorie: Salată
Cuisine: Polonia
Dietă: Fără Gluten Porții: 6 porții

Valori nutriționale pe porție:
Calorii: 56 cal
Carbohidrați: 13 g | Proteine: 2 g | Grăsimi: 1 g

Timp:
Preparare: 20 min | Total: 20 min


Ingrediente:

4 căni varză albă tocată
4 căni varză roșie tocată
4 căni țelină rasă
2 căni morcov ras
1 ceapă roșie
1 ardei iute
6 linguri maioneză
2 linguri oțet de vin alb
1 lingură de zahar sau miere
sare și piper


Instrucțiuni:

1. Amestecă într-un castron ingredientele pentru sos: maioneza, oțetul de vin alb, zahărul, sarea și piperul. Dacă sosul este prea gros poți adăuga puțină apă.
2. Taie ceapa și ardeiul iute inele subțiri. Amestecă legumele într-un castron mare.
3. Înainte de a servi adaugă sosul peste legume și amestecă bine.


Votează:
5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

Tags: fără gluten, salată, varză, morcovi, varză roșie, țelină, ardei iute, maioneza