Salata mexicana cu fasole si porumb

O salata aromata, picanta si rapid de facut. Nu trebuie decat sa pui intr-un bol porumbul, fasolea, rosiile, ceapa rosie si patrunjelul.

Salata mexicana cu fasole si porumb
Preparare: | Portii: 4
Valori nutritionale portie - Calorii: 339 | Carbohidrati: 47 g | Proteine: 11 g | Grasimi: 15 g

Ingrediente


2 rosii medii, taiate
3 cani boabe de porumb fierte si racite (sau o conserva 475g)
1 cana fasole rosie fiarta (sau o conserva 425g)
1/2 ceapa rosie, tocata
1/2 cana patrunjel tocat
1/4 cana de ulei de masline
1 catel de usturoi zdrobit
zeama de la 1 lime
1/2 lingurita sare
1 lingurita de pudra de chili
1/2 lingurita chimen macinat
1/4 lingurita boia de ardei
1/4 lingurita piper

Instructiuni


1. Pune porumbul, rosiile, fasolea rosie, ceapa si patrunjelul tocat intr-un castron mare.

2. Combina ingredientele pentru vinegreta: uleiul, sucul de lime, usturoiul zdrobit, pudra de chili, sarea, chimenul, boiaua de ardei si piperul. Amesteca bine si toarna peste salata.

3. Amesteca bine salata si serveste-o imediat sau las-o in frigider aproximativ o ora pentru a se combina aromele.

4. Poate fi pastrata in frigider 4 - 5 zile.

Distribuie:
Imi place:

Voteaza:
5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Tags: fasole, porumb, salată