Salată mexicană cu fasole și porumb

O salată aromată, picantă și rapid de făcut. Nu trebuie decât să pui într-un bol porumbul, fasolea, roșiile, ceapa roșie și pătrunjelul.

Salată mexicană cu fasole si porumb

Categorie: Salată
Cuisine: Mexicană
Dietă: Fără Gluten, Paleo, Vegetariană
Porții: 4 porții

Valori nutriționale pe porție:
Calorii: 339 cal
Carbohidrați: 47 g | Proteine: 11 g | Grăsimi: 15 g

Timp:
Preparare: 15 min | Total: 15 min


Ingrediente:

2 roșii medii, tăiate
3 căni boabe de porumb din conservă
1 cană fasole roșie fiartă din conservă
1/2 ceapă roșie, tocată
1/2 cană pătrunjel tocat
1/4 cană de ulei de măsline
1 cătel de usturoi zdrobit
zeama de la 1 lime
1/2 linguriță sare
1 linguriță de pudră de chili
1/2 linguriță chimen măcinat
1/4 linguriță boia de ardei
1/4 linguriță piper


Instrucțiuni:

1. Pune porumbul, roșiile, fasolea roșie, ceapa și pătrunjelul tocat într-un castron mare.
2. Combină ingredientele pentru vinegretă: uleiul, sucul de lime, usturoiul zdrobit, pudra de chili, sarea, chimenul, boiaua de ardei și piperul. Amestecă bine și toarnă-o peste salată.
3. Amestecă bine salata și serveste-o imediat sau las-o în frigider aproximativ o oră pentru a se combina aromele.
Poate fi păstrată în frigider 4 - 5 zile.


Votează:
5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (5 Votes)

Tags: vegetariană, fără gluten, fasole, porumb, salată, Paleo