Salată de orez Andalucia
Salată consistentă cu orez, ardei și măsline ușor de pregătit și foarte bună pentru zilele toride de vară.

Categorie: Salată
Cuisine: Mediteraneană
Dietă: Fără Gluten, Paleo, Vegetariană
Porții: 4 porții
Calorii: 508 cal
Carbohidrați: 54 g | Proteine: 6 g | Grăsimi: 30 g
Timp:
Preparare: 10 min | Fierbere: 20 min| Total: 30 min
Ingrediente:
1 cană de orez
8 linguri de ulei de măsline
3 linguri de oțet de vin
1 cătel de usturoi
1 ceapă mică
6 ardei grași
2 lingurite pătrunjel
80g măsline verzi și negre
sare și piper
Instrucțiuni:
1. Fierbe orezul conform indicațiilor de pe ambalaj.
2. Toacă ceapa mărunt, toacă ardeii cubulețe și zdrobește usturoiul.Toacă pătrunjelul.
3. În timp ce se răcește orezul pregătește un sos din ulei de măsline, oțet, usturoi și ceapă. Adaugă sare și piper după gust.
4. Amestecă sosul cu orezul răcit, ardeiul, pătrunjelul și măslinele.
Servește imediat sau după ce ai răcit-o în frigider timp de 30 minute.
Votează:
Tags: orez, fără gluten, salată, ardei gras, măsline