Salata de cartofi cu bacon

Salata de cartofi e preferata ieșirilor la iarbă verde și merge bine cu orice fel de grătar. Se poate păstra pentru a doua zi în frigider într-un vas acoperit.

Salata de cartofi cu bacon

Categorie: Salată
Cuisine: Germană
Dietă: Fără Gluten, Paleo
Porții: 4 porții

Valori nutriționale pe porție:
Calorii: 427 cal
Carbohidrați: 78 g | Proteine: 15 g | Grăsimi: 7 g

Timp:
Preparare: 10 min | Fierbere: 20 min | Total: 30 min


Ingrediente:

8 - 10 cartofi noi roșii medii
200g bacon
1/2 ceapă roșie
2 linguri oțet de mere
1/4 cană de mărar tocat
sare și piper


Instrucțiuni:

1. Într-o cratiță mare fierbe cartofii în apă sarată pană când sun fierți aproximativ 15-20 minute. Scurgei de apă și lasăi să se răcească complet. Taie cartofii cuburi de aproximativ 3cm.
2. Prăjeste în tigaie fâșiile de bacon păstrând grăsimea scursă. Taie fâșiile în bucăți de aproximativ 3 cm.
3. Într-un castron mare adaugă cartofii, bacon-ul, grăsimea pastrată de la prăjit (dacă chiar nu o vrei o poți înlocui cu ulei de măsline) , oțetul, pătrunjelul sarea și piperul, și amesteca bine.


Votează:
4.5 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (2 Votes)

Tags: cină, fără gluten, cartofi, bacon, salată