Salată cu mini-chifteluțe

Salată cu legume și minichifteluțe din carne de vită, consistentă și proaspătă, perfectă pentru a o lua la pachet.

Salata cu mini-chiftelute

Categorie: Salată
Cuisine: Meditereaneană
Dietă: Fără Gluten, Paleo
Porții: 4 porții

Valori nutriționale pe porție:
Calorii: 466 cal
Carbohidrați: 15 g | Proteine: 24 g | Grăsimi: 35 g

Timp:
Preparare: 10 min| Coacere: 20 min|Total: 30 min


Ingrediente:

1 ceapă
1 linguriță de unt
2 linguri de patrunjel tocat
400g carne tocată de vită
500g roșii
1 castravete
1 salată mică
2 linguri de oțet de vin alb
60g măsline negre
2 lingurițe frunze de cimbru
ulei (opțional)


Instrucțiuni:

1. Toacă ceapa și călește-o în untul incins. Amestecă ceapa calită cu carnea tocată, pătrunjelul, sarea și piperul. Modelează cu mâinile umede 16 chifteluțe și apoi prăjește-le în 2 linguri de ulei sau coacele în cuptor (la 200oC timp de 20 minute).

2. Spală roșiile și taie-le felii. Curață castravetele și taie-l felii. Spală salata apoi rupe frunzele în bucăți de mărime potrivită.

3. Amestecă oțetul cu 1 lingură de ulei, sare, piper și frunzele de cimbru.

4. Toarnă dressingul peste ingredientele de salată.

5. Pune peste salată măslinele și mini-chifteluțele.


Votează:
4 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

Tags: fără gluten, roșii, salată, castravete, Paleo, măsline