Salata Caesar cu pui

Crearea acestei salate ii este atribuita lui Caesar Cardini, un imigrant italian care a deschis mai multe restaurante in Mexic si in Statele Unite.

Salata Caesar cu pui
Preparare: | Coacere: | Timp total: | Portii: 4
Valori nutritionale portie - Calorii: 440 | Carbohidrati: 24 g | Proteine: 27 g | Grasimi: 26 g

Ingrediente


1 ciabatta sau 4 felii de paine cu crusta
3 linguri ulei de masline
2 piepti de pui dezosati fara piele
1 salata verde mare
Sare, Piper
1 catel de usturoi
2 fileuri de ansoa
100 g parmezan (nu-l vei folosi pe tot)
5 linguri maioneza
o lingura otet de vin alb

Instructiuni


1. Pregateste crutoanele de paine. Incinge cuptorul. Rupe painea in bucatele sau taie-o cu un cutit de paine. Aseaza bucatelele de paine pe o tava si stropestele cu 2 linguri de ulei de masline. Asezoneaza-le cu sare si piper. Lasa la cuptor timp de 8-10 minute, intorcand bucatile de paine din cand in cand paana cad se rumenesc uniform.

2. Prepara pieptul de pui la gratar. Spala si usuca cu un servetel pieptul de pui. Taie-l pe lungime in trei fiecare bucata de piept (ca pentru snitele). Incinge gratarul asezoneaza pieptul de pui cu sare si aseaza bucatile de pui pe gratar cate 1 minut pe fiecare fata.

3. Pregateste sosul. Decojeste usturoiul si zdrobeste-l. Rupe fileurile de ansoa cu o furculita. Rade parmezan pana umpli o ceasca. Amesteca intr-un castron ingredientele pentru sos, asezoneaza cu sare si piper. Sosul trebuie sa aiba consistenta unui iaurt. Daca sosul este prea gros adauga cateva lingurite de apa.

4. Taie restul de parmezan cu curatatorul de legume. Rupe frunzele de salata si pune-le intr-un castron mare. Felieaza pieptul de pui si aseaza-l peste salata impreuna cu crutoanele adauga sosul si amesteca. Presara parmezanul deasupra.


Votează:
1 1 1 1 1

Tags: cină, pui, salată