Tzatziki

Delicios si racoritor acest sos grecesc este perfect pentru a fi servit ca aperitiv cu pita, ca sos pentru carne sau peste la gratar sau ca topping pentru sandvis sau hamburger.

Tzatziki
Preparare: | Coacere: | Timp total: | Portii: 12
Valori nutritionale portie - Calorii: 82 | Carbohidrati: 5 g | Proteine: 3 g | Grasimi: 6 g

Ingrediente


2 catei de usturoi
3 lingurite ulei de masline
1 cana smantana
1 cana iaurt
5 castraveti
sare, piper

Instructiuni


1. Curata castravetii, spala-i si taie-i cubulete. Stoarce de zeama cubuletele de castraveti de zeama cu mana sau cu ajutorul unei prese pentru cartofi.

2.Curata si zdrobeste usturoiul.

3. Intr-un castron mare amesteca castravetii, usturoiul, uleiul, iaurtul, smantana, sarea si piperul.

4. Lasa tzatziki-ul in frigider cel putin 30 de minute inainte de servire.


Votează:
1 1 1 1 1

Tags: smântână, iaurt