Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare asa cum o facea bunica cu carne de vita si legume (morcovi, pastarnac, telina, cartofi, rosii), perfecta pentru ziliele geroase de iarna. Se poate servi cu samntana.

Ingrediente
2 l apa
1 l bors
2 morcovi mari
2 radacini de patrunjel sau pastarnac
1 telina medie
3 cartofi medii
1 ceapa
4 rosii (sau 1 conserva de rosii decojite 200g)
1 legatura de patrunjel
500 g carne tocata
1 felie de paine
2 linguri de orez
1 ou
sare, piper
Instructiuni
1. Curata si rade morcovii, patrunjelul (sau pastarnacul) si telina. Curata cartofii si taie-i cubulete. Curata ceapa si toaca-o.
2. Fierbe legumele in 2 l de apa. Dupa ce au fiert adauga borsul, rosiile taiate cubulete, patrunjelul tocat si sarea.
3. Amesteca bine carnea tocata, cu o felie de paine inmuiata in apa si stoarsa bine, cu orezul, ceapa tocata marunt, un ou, sare si piper.
4. Cu mana uda se fa din compozitie perisoare de aproximativ 3-4 cm diametru pe care le pui in ciorba cu ajutorul unei linguri.
5. Dupa adaugarea perisoarelor se lasa ciorba sa clocoteasca inca 15 minute (pana cand se fierb si perisoarele).
Votează:
Tags: cartofi, ciorbă, carne tocată