Supa crema de legume cu ciuperci

Supa crema de legume (morcovi, telina, cartofi) si ciuperci consistenta dar cu putine calorii. Poate fi servita cu crutoane.

Supa crema de legume cu ciuperci
Preparare: | Coacere: | Timp total: | Portii: 6
Valori nutritionale portie - Calorii: 374 | Carbohidrati: 38 g | Proteine: 11 g | Grasimi: 14 g

Ingrediente


5 morcovi
3 cepe de marime medie
3 cartofi
1 telina mare
250 g ciuperci din conserva
100 g ulei
1 legatura de patrunjel
2 linguri de faina
sare

Instructiuni


1. Taie morcovii si telina si pune-le intr-un vas cu 3 litri de apa si lasa-le sa fierba aproximativ 15 minute.

2. Peste telina si morcovi punela fiert cartofii curatati si taiati cuburi timp de aproximativ 15 minute.

3. Toaca ceapa fin si pune-o la calit in ulei dupa care adauga faina. Cand faina s-a rumenit putin (1-2 minute) stinge-o (adauga peste) cu zeama de la supa.

4. Lasa sa se raceasca legumele si ceapa calita stinsa cu supa. Pune-le in blender si mixeaza.

5. Pune crema rezultata pe foc, adauga ciupercile si lasa sa fiarba aproximativ 10min. La final adauga patrunjelul tocat.


Votează:
1 1 1 1 1

Tags: supă