Supa crema de legume cu ciuperci
Supa crema de legume (morcovi, telina, cartofi) si ciuperci consistenta dar cu putine calorii. Poate fi servita cu crutoane.

Ingrediente
5 morcovi
3 cepe de marime medie
3 cartofi
1 telina mare
250 g ciuperci din conserva
100 g ulei
1 legatura de patrunjel
2 linguri de faina
sare
Instructiuni
1. Taie morcovii si telina si pune-le intr-un vas cu 3 litri de apa si lasa-le sa fierba aproximativ 15 minute.
2. Peste telina si morcovi punela fiert cartofii curatati si taiati cuburi timp de aproximativ 15 minute.
3. Toaca ceapa fin si pune-o la calit in ulei dupa care adauga faina. Cand faina s-a rumenit putin (1-2 minute) stinge-o (adauga peste) cu zeama de la supa.
4. Lasa sa se raceasca legumele si ceapa calita stinsa cu supa. Pune-le in blender si mixeaza.
5. Pune crema rezultata pe foc, adauga ciupercile si lasa sa fiarba aproximativ 10min. La final adauga patrunjelul tocat.
Votează:
Tags: supă