Supa crema de cartofi

Supa consistenta de legume (cartofi, ardei gras rosu, ceapa verde) usor de preparat si foarte gustoasa.

Supa crema de cartofi
Preparare: | Coacere: | Timp total: | Portii: 6
Valori nutritionale portie - Calorii: 374 | Carbohidrati: 52 g | Proteine: 11 g | Grasimi: 14 g

Ingrediente


750 g cartofi albi
1 ceapa
2 linguri de unt
1 l supa de legume
1 ardei gras rosu
1 legatura ceapa verde
100 ml smantana
100 ml vin alb
1 lingurita de chimion
100 g cascaval ras
sare, piper

Instructiuni


1. Curata cartofii si taie cartofii cubulete. Curata si toaca ceapa.

2. Topeste untul intr-o cratita si caleste ceapa, adauga bucatile de carofi si apoi stinge totul cu supa de legume. Lasa legumele sa fiarba inabusit 20 minute.

3. Taie cubulete ardeiul si ceapa verde inele.

4. Adauga ardeiul si ceapa verde in supa si mai lasa sa fiarba inca 10 minute.

5. Ia supa de pe foc, las-o sa se raceasca apoi paseaza in blender 3/4 din cantitate.

5. Adauga smantana si vinul alb in crema de legume obtinuta. Da totul in clocot, presara cascavalul ras si lasa-l sa se topeasca.

6. Amesteca treimea ramasa din supa cu legume si condimenteaza cu sare, piper si chimion.


Votează:
1 1 1 1 1

Tags: legume, supă