Supa picanta de ardei

O supa de legume gustoasa dar cu putine calorii potrivita pentru zilele calduroase de vara.

Supa picanta de ardei
Preparare: | Fierbere: | Timp total: | Portii: 8
Valori nutritionale portie - Calorii: 257 | Carbohidrati: 40 g | Proteine: 8 g | Grasimi: 9 g

Ingrediente


1 kg ardei grasi (sau ardei capia sau gogosari)
4 rosii bine coapte
2 catei usturoi
2 cepe
2 linguri bulion sau pasta de ardei
3 l supa de legume
2 linguri ulei de masline
1 fir rozmarin
2 foi dafin
sare, piper
1 lingurita boia dulce de ardei
1/2 lingurita zahar
2 linguri unt (optional)
2 linguri crema de branza (optional)
2 fire busuioc (optional)

Instructiuni


1. Taie ardeii in bucati de marime potrivita. Curata rosiile de pielita si taie-le felii. Toaca separat ceapa si usturoiul.

2. Incinge uleiul intr-o tigaie si caleste ceapa. Rupe acele de pe crenguta de rozmarin si adauga-le in tigaia cu ceapa. Adauga in tigaie usturoiul si foile de dafin. Adauga bucatile de ardei gras, bulionul, si rosiile.

3. Stinge totul cu supa si se lasa sa fiarba 20 minute. Scoate foile de dafin si se lasa supa sa se racoreasca.

4. Paseaza supa in blender. Condimenteaza cu sare, boia de ardei si zahar.

5. Freaca crema de branza impreuna cu untul cu mixerul pana devine spuma.

6. Orneaza portiile de supa cu un mot de crema de branza si cateva frunze de busuioc.


Votează:
1 1 1 1 1

Tags: vegetariană, roșii, supă