Supa marocana de pui
Supa de mazare si carne de pui, consistenta si cu un gust deosebit dat de stafide, coriandru si scortisoara.

Ingrediente
1 piept de pui
2 fire praz (sau ceapa)
2 catei usturoi
1 conserva de mazare (425ml)
1 conserva de rosii (850 ml) (sau 5 rosii medii)
2 linguri ulei masline
1 legatura patrunjel
2 lingurite cretisoara uscata (optional)
coriandru, scortisoara (oprtional)
100 g stafide
sare, piper
Instructiuni
1. Taie pieptul de pui cubulete. Toaca usturoiul si patrunjelul.
2. Incingeti uleiul, apoi prajeste bucatile de pui. Adauga condimentele, usturoiul si patrunjelul. Stinge cu apa si lasa totul sa fieba 15 minute.
3. Adauga mazarea si prazul taiat inele (sau ceapa tocata) si lasa sa mai fiarba 15 minute.
4. Adauga in supa rosiile cubulete si stafidele si lasa sa fiarba inca 10 minute.
La acest preparat se poate adauga praf de curry si orez.
Atentie, reteta cere ca supa sa fie foarte groasa ca un fel de tocanita zemoasa.
Votează: