Supa crema de cartofi si praz

O supa facuta din putine ingrediente dar foarte aromata, potrivita pentru zilele geroase de iarna.

Supa crema de cartofi si praz
Preparare: | Fierbere: | Timp total: | Portii: 4
Valori nutritionale portie - Calorii: 364 | Carbohidrati: 64.7 g | Proteine: 7 g | Grasimi: 10 g

Ingrediente


2 linguri ulei de masline
1 ceapa mica tocata
3 buc praz taiate felii subtiri numai partea alba si verde deschis
5 cartofi de marime medie taiati cubulete
3 catei de usturoi
1 lingurita de cimbru uscat
1/2 lingurita de rozmarin uscat
1/2 lingurita de coriandru macinat
2 frunze de dafin
6 cani de supa de legume
zeama de la o lamaie
1 cana de lapte
1 legatura ceapa verde (optional)
sare, piper

Instructiuni


1. Inchinge uleiul intr-o cratita mare, la foc mediu. Adauga putina sare in ulei. Adauga prazul, ceapa si caleste 3-5minute.

2. Adauga cartofii, usturoiul, piperul si condimentele (cimbru, rozmarin si coriandru). Caleste timp de 2-3 minute. Amesteca des pentru a nu se prinde legumele de cratita.

3. Adauga supa de legume si frunzele de dafin. Cand incepe sa fiarba redu focul la minim si lasa 15-20 minute, pana cand cartofii sunt moi.

4. I-a cratita de pe foc si scoate frunzele de dafin. Adauta laptele si sucul de lamaie. Adauta sare dupa gust.

5. Cu ajutorul blenderului transforma supa in crema. Inainte de a o pune in blender pastreaza cateva bucati de cartofi pentru ornat.

6. Serveste supa in boluri ornata cu bucatile de cartori, piper si ceapa verde taiata inele.

Distribuie:
Imi place:

Voteaza:
1 1 1 1 1

Tags: cartofi, supă, praz