Supa gaspacho de rosii
Gaspacho este un preparat rece traditional spaniol, un fel de salata si smoothie in aceeasi farfurie. Aceasta reteta de gaspacho cu rosii e usor de facut si plin de legume proaspete.

Ingrediente
2 rosii mari decojite
1 castravete mare, curatat
1 ceapa
1 ardei gras
3 cani suc de rosii
1/4 cana ulei de masline
1/3 cana otet de vin rosu
1 lingurita de sare
1/4 lingurita de piper macinat
1/4 cana ceapa verde tocata
sos de chili
Instructiuni
1. Pune in blender 1 rosie, 1/2 castravete, 1/2 ceapa, 1/4 ardei si 1/2 cana de suc de rosii. Paseaza pana cand devine piure.
2. Transfera intr-un bol si adauga restul de suc de rosii, otet, ulei, sos de chili, srea si piperul. Acopera si lasa-l la racit in frigider cel putin 2 ore, pentru ca aromele sa se combine.
3. Toaca restul legumelor, si punele in frigider separat de supa.
4. Inainte de a servi adauga in supa legumele tocate si usturoiul pisat.
5. Se serveste rece. Supa ramasa se poate pastra in frigider pana la 5 zile.
Votează: